Onze producten

Serialisatie van producten en aggregratie van data voor betrouwbare traceerbaarheid

Industrieën hebben tot op een zekere hoogte te maken met illegale handel en namaak van producten. Om dit tegen te gaan zoeken productiebedrijven naar oplossingen om producten te volgen tijdens de productie en distributie. Het belang van een betrouwbaar track en trace systeem is momenteel zeer actueel.

Serialisatie

Serialisatie is het coderen van een product met een unieke code en het veilig koppelen en doorsturen van versleutelde data. Door toepassing van gestandaardiseerde codes als Data Matrix, QR, Codentify Dot Code, etc. kunnen producten door de gehele productieketen en distributie worden gevolgd. Om serialisatie toe te passen dient het track en trace proces onderdeel te worden van het productieproces. De engineers van Boikon hebben de kennis en ervaring om de benodigde software en codeersystemen voor serialisatie te integreren in bestaande verpakkingslijnen. De grote uitdaging hierbij is het leesbaar en gecentreerd aanbrengen van codes op producten/verpakkingen.

Aggregatie

Om geserialiseerde producten op betrouwbare en efficiënte wijze te traceren en te volgen is aggregatie essentieel. Met aggregatie kunnen de producten op ieder verpakkingsniveau in de productieketen worden gevolgd en getraceerd. Van een enkelstuks producten tot dozen en pallets. Aggregatie definieert de relatie tussen de pallets, dozen, bundels en enkelstuks producten. Alleen door het scannen van de code van de pallet verkrijgt men alle informatie van de gehele lading tot op het niveau van het product. Wij implementeren zowel compleet nieuwe aggregatie machines als equipment in bestaande machines en productielijnen, om aggregatie van zowel producten als data te bewerkstelligen.

Software Track en Trace

Djura track en trace software stuurt op efficiënte wijze serialisatie- en aggregatiesystemen aan en wisselt de gekoppelde data uit met centrale besturings- en datasystemen als Hermos Track & Trace, FractureCode Track & Trace, SAP en ERP. De aansturing van alle serialisatie- en aggregatiesystemen gebeurt hierbij vanuit één centraal punt.

Anti-tampering

Ondanks een gesloten en 100% betrouwbaar track en trace systeem kan anti-tampering apparatuur en software verplicht worden gesteld. Dit moet ervoor zorgen dat data onafhankelijk geverifieerd, gevalideerd en opgeslagen wordt. Anti-tampering heeft als doel de integriteit van serialisatie- en aggregratiedata adequaat te beschermen. Hierbij wordt het verificatieproces geregistreerd door middel van een foto- of logboekbestand dat na registratie niet kan worden gewijzigd.

Wij implementeren en integreren anti-tampering apparatuur en software in onze eigen track en trace machines. Tevens ontwikkelen we ook standalone anti-tampering oplossingen voor bestaande machines en productielijnen. De combinatie van een 100% gesloten en betrouwbaar track en trace systeem met software en hardware verzegeling zorgt voor een gevalideerd serialisatie-, aggregratie- en productieproces.

Implementeren van Track en Trace in de productie

Wij implementeren serialisatie en aggregatie machines in bestaande productielijnen en equipment in bestaande verpakkingsmachines als bundelmachines en case packers.  Door onze jarenlange ervaring kunnen wij met het implementeren van track en trace niet alleen de productiecapaciteit behouden, maar tevens ook optimalisaties en kwaliteitscontroles doorvoeren met als resultaat een hogere OEE van de gehele productielijn.

 

 


 

DJURA SUB – Case Packer

DJURA Pouch

DJURA Tin

DJURA SUB

DJURA Pack

Vragen over implementatie? Stel ze gerust! Dennis Ottens +31 594 517 524 Neem contact op